söndag 26 juni 2011

En idé blir äntligen verklighet

Jag har så länge haft en tanke om att sticka kjol och topp. Jag har haft namnet klart men alla idéer om designen har runnit ut i sanden och inte blivit av. Men nu kan jag till slut presentera Penelope.



Hon är en vippig kjol med luseprickiga volanger och till det en slät randig t-shirt. Prickiga pulsvärmare och randiga benvärmare hör till. Och en randig mössa men min stackars docka har inget huvud.




Jag blev så förtjust i t-shirten att jag redan har stickat tre till med olika randningar och har två på planeringsstadiet och på to-do-listan för nästa vecka. Alla de föhoppningsvis fem nya kommer jag att ha med på Hantverk och Design i Nordstan vecka 27. Och så kommer jag att visa dem här i bloggen förstås.

tisdag 7 juni 2011

Idun lyser som solen

Många har frågat efter klänningar med ärm. Överarmar är ju inte det roligaste i världen. Det verkar inte hjälpa vad man än gör när man har ungdomen och rätt mycket till bakom sig. Det började med Bojan som fick en raglanskuren ärm. Med Idun har jag gått ett steg till. Varken överarmar eller midjevalkar exponeras. Idun är helt enkelt en skön rak bomullsklänning.



Och precis just idag har jag börjat sticka på Idun 2 i lila, turkos och blått och dessutom tagit ut färger till Idun 3. Fegt ljusrosa med smalare ränder i rött, knallrosa och cerise blir det. Jag kommer att sticka dem lite mindre och ca 10 cm kortare för det blir snyggare. Idun den första är uppspikad på en vägg i Alingsås och de andra två ska vara med i Nordstan vecka 27. Vi ses där.

fredag 3 juni 2011

Stickade halsband

Mina stickade klänningar brukar jag komplettera med något att ha på huvudet, något att ha runt halsen, något att har runt handlederna och något att ha runt vristerna. Jag försöker att variera modellerna så att de passar till rätt klänning, men också så att jag slipper upprepa mig. Från samma utgångspunkt går det att skapa så många olika uttryck. Här är några och flera av dem visas på utställningen Vidöppet i Alingsås just nu.

HEDDA





BOJAN






ANNELI






ÅSA






ALMA halsband och armband



BELLA

torsdag 2 juni 2011

Vidöppet en gång till

Så här blev det när det var färdighängt!



Jag är som synes väldigt nöjd.





Upphängningen med mina stickade plagg uppspickade på väggen som papperdockskläder kommer jag att använda igen någon gång när det passar.

Nu ska jag börja sticka för Upmarket i Trädgårdsföreningen i Göteborg den 19-21 augusti.