tisdag 3 juni 2008

Misslyckad och lyckad marknad

Misslyckad därför att det var den varmaste helgen kanske på hela sommaren vem vet. I alla fall den första med badväder och vattentemperaturer för de flesta. Det var dessutom Hammarkullefestivalen som är en etablerad tradition. The Market är ny och konsthantverk på Olof Palmes plats har aldrig varit så konkurensen var mördande. Resultat: Det kom inget folk :o(
Lyckad därför att mitt tält blev precis så som jag tänkt. Ett strålande lyckligt brudpar, världens sötaste små brudnäbbar och vackra tärnor och gäster. Bilder från bröllopet.
När jag stickat klänningen Alma av melerat loppmarknadsgarn så blev det så mycket garn över att det skulle räcka till en barnklänning. Eftersom jag är stolt mormor till tvillingflickor på två år så stickade jag förstås i storlek 86 cl. Och eftersom det är tvillingar så fick det förstås bli en klänning till i ett annat melerat garn som jag också hittat på loppis. Och eftersom jag då höll på att sticka för installationen Bröllop så blev det klänningar till brudnäbbarna. Jag har förstås bokat in tjejerna för modelljobb. Men som ni vet så är välkända fotomodeller noga med vilket jobb de åtar sig. En modell totalvägrade att låta sig fotograferas i en sån klänning. Men hon ville gärna vara med på bild :o) Samma tvilling i båda klänningarna fick det bli då.
Jag gillar egentligen inte melerade garner eller rättare sagt jag blir ofta väldigt förtjust i melerade garner med tycker inte att det blir snyggt när jag stickar i det. För att det skulle bli mindre fult så stickade jag slätstickning med avigsidan utåt. och för att göra klänningarna ännu finare så stickade jag lösa rätstickade volanger i de olika färger som garnet var melerat i och stickade in dem med jämna mellanrum. Jag tycker att resultatet blev väldigt lyckat. Jag kommer under juli månad att lägga ut stickbeskrivningen på min hemsida


Jag ska nu med ojämna mellanrum presentera alla klänningarna som var med på bröllopet. Jag har ingen dirket deadline nu i juni men ska sticka två beställningar - en klänning (ett resultat av marknaden så helt bortkastat var det inte) och en kappa. Jag stickar nästan all tid som det går att sticka på och funderar på nya stickningar på sån tid där händerna är upptagna med annat typ diska eller rensa ogräs som jag gjort nu ett par dagar och som varit nedprioriterat inför deadline med marknaden. Men ... när man bloggar kan man varken sticka eller tänka på annat än formuleringar. Därför blir det då och då små hopp i mitt bloggande.

2 kommentarer:

OttoPippi sa...

Jag bara beundrar!! Jämt!! Du gör så superfräcka grejer ju!!! Vill äta upp dem allihop! Överlag ett härligt inlägg!! Kram!!

LilyoftheNorth sa...

WOW! Jag älskar stickning! Vilken inspiration man får av dig. Jättefina klänningar! Vad tar du för dem..?
Mvh Theresa