torsdag 19 maj 2011

Vidöppet uppåt väggarna

Idag har jag varit i Alingsås. Jag ska vara med som en av elva konstnärer på en utställning som börjar på lördag den 21 maj. Det har varit pressvisning och man får ju ta de chanser man har att komma i tidningen. Jag fick också förmånen att vara med och tycka till om hängningen av mina stickade klänningar. Kul att se mina flickor presenterade på ett annat sätt än vad jag brukar.

När hela väggen var klar såg det ut som ett ark med kläder till en pappersdocka. Och jag som alltid gillat pappersdockor! Det blir något att fundera på till kommande utställningar.

Jag åkte förstås tåg till Alingsås. Alingsåspendeln mellan Göteborg och Alingsås som stannar i Lerum - hur svårt kan det va? Väldigt svårt visade det sig. I god tid ca 10 minuter innan tåget skulle komma till min station meddelades det att tåget var ersatt med buss eftersom det bara var ett spår i Partille. Himla tur att jag var i god tid för jag hörde inte att meddelandet upprepades. Hur ofta är man i tid 10 minuter till ett pendeltåg? Någon gång ska man ha tur förstås. Efter 40 minuter kom de en buss och då hade jag nästan läst ut boken jag hade med mig. Sedan fick vi passagerare guida chauffören in till alla tågstopp. Hur ska en stackars ersättningsbusschaufför kunna vägar han aldrig förut kört och förmodligen aldrig mer ska köra. 50 min sen var jag i Alingsås. Det är bara att vara glad för att man kommer fram - och att det finns resegaranti. Hurra för den!

Välkomna till Alingsås på lördag.

Inga kommentarer: