tisdag 6 maj 2008

Lila och cerise ränder

Hedda är nu äntligen färdigstickad och ligger i monteringshögen. Har tänkt ha en monteringshelg nu på lördag och söndag efter det att jag varit ute och städat på den gemensamma städdagen. Hedda är randig både på längden och bredden och grön. 17 olika gröna nyanser har jag skrapat ihop i olika bomullskvaliteter. Lite olika grovhet är det på de olika garnerna men inte så det stör. Jag har redan berättat att ränderna på längden fick lite inslag av lila och cerise och - vad tror du? - visst blev det fyra smala påstickade mosstickade ränder i lila och cerise också på bredden. Faktiskt riktigt snyggt. Foto kommer efter monteringen.

Jag har så smått börjat på Florence. Hon ska bara vara grå. Utom att hon kommer att få påsydda stickade färgstarka blommor förstås. När hon är klar är det bara huvudpersonerna Dagnyoch Edit kvar. Hela installationen med 10 klänningar ska nog hinnas med som det ser ut. Det är ju hela 24 dagar kvar.

Anledningen till att det tagit så lång tid med Hedda är att jag jobbat en hel del med min hemsida eller rättare sagt jobbat med dokumentation som ligger till grund för att delvis lägga ut på hemsidan. Jag är efter min planering är det gäller dokumentationen men nu är i alla fall 2007 klar när det gäller utställningar. 2008 får vänta till i juni då jag ska ta det lite lungt med stickandet och bara sticka en beställning. Tror jag... :-)

2 kommentarer:

OttoPippi sa...

Undrar vad alla andra tror när du skriver att ränderna är både på längden och bredden :-) :-) Lägg ut en bild!!! Jag vill också se!! Hoppas verkligen du hinner på dina 24 dagar!! Känner mig annars ytterst delskyldig!

Mange sa...

Jag vet hur det blir när man skapar och vill blogga om det och plötsligt inser att man bloggar mer än skapar, kanske tom skapar lite för att blogga mycket.