tisdag 4 november 2008

Josefina har fått en syster

Josefina har allt. Josefina är van att få allt som hon pekar på. Josefina är rik, vacker och självsäker. När hon såg den här designade, stickade, V-ringade kappan med blommönster längs framkanten vill hon ha den. Och nu är förstås kappan hennes.

Josefina gillade att kappan såg så enkel ut framifrån men att den var så vacker bakifrån med stort blommotiv på ryggen. Josefina är van vid att folk vänder sig om efter henne. Och hon gillar när hon hör ett "ohhhh" bakom sig.

Hon gillar också alla tillbehör med stickade blommor på som hör till kappan - pannband, halsduk, halsband, armbandoch vristband.

Josefina är dssutom väldigt förtjust i den korta, stickade, randiga klänningen i samma färger som kappan. Hon använder den förstås tillsammans med kappan, men också bara som den är med de blommiga tillbehören.

Eller med ett randigt kit av pannband och torgvantar.
Den här bilden visar hela Josefinas kombination.
Josefina har fått en chock som har skakat om hennes tillvaro. Hon har precis upptäckt att hon har en nästan jämnårig syster som hon inte vetat om. Lustigt nog heter hon också Josefina och har växt upp med sin mamma i en helt annat stadsdel. Josefinas syster Josefina har jobbat hårt och sparat länge för att kunna köpa sin kappa. Hon har inte råd med några tillbehör, men är överlycklig för kappan med lika fina blommor på ryggen.

Fast lite enklare är denna kappa utan blomranka på framkanten. Det är trots allt skillnad på folk och folk.

4 kommentarer:

OttoPippi sa...

Men det är ingen tvillingsyster då??

Solveig Lövendahl sa...

Så fint! Jag gillar verkligen blomtillbehören och den randiga klänningen också, härliga färger!

Viktoria sa...

Vilka fantastiska saker du har här!

plyschmyran sa...

Vilka vackra färger! Speciellt cerise och orange ihop. Skulle vara kul att se detaljbilder på blommorna, de var verkligen snygga.