söndag 11 januari 2009

Är du beredd Karlstad?

För här kommer ett gäng häftiga tröjor som ska vara med på utställningen "Tröjor utan tvång" hos Konsthantverkarna i Karlstad.
Detta är Nora och hon är en riktig spelevink. Gillar att skämta, spela spratt och hitta på bus. Hon tar livet med en klackspark och verkar inte bekymra sig om något. Stor och glad och varmhjärtat är hon och har lätt för att trösta och muntra upp sina vänner.

Noras bästa kompis är Naima som aldrig kan bestämma sig för vad hon vill. Ska hon vara prickig? Eller vill hon hellre vara randig? Eller kanske vill hon allra mest vara rutig? Inte heller kan hon besluta sig vilken färg hon tycker bäst om efter blått. Naima vet faktiskt helt säkert att blått är den finaste färgen. Men tror du att hon skulle kunna bestämma sig för att vara enfärgad?

Naima kusin Sally däremot är enfärgad. Hon är inte med i Karlstad - bara på bild. Sally förändrar sig på många sätt. Hennes krage är lös så att hon kan vara rundringad. Sprunden i sidorna kan vara öppna och då blir Sally en lång skön tunika kombineras med långbyxor eller långkjol. Sprunden kan knäppas och då blir Sally en elegant klänning gärna med ett häftigt läderskärp på höften.


Jag har tidigare berättat om Monika men nu är det bara halva Monika som deltar i utställningen. Klänningen får stanna hemma medan tröjan är ute på vift. De har aldrig varit åtskilda åt tidigare så separationsångesten har varit stor. Men man kan inte hänga upp sig på någon annan utan måste lära sig att klara sig själv. Det är nyttigt för Monika.


2 kommentarer:

MonicaHansen sa...

Lycka till i Karlstad:)

Stubbetufsa sa...

Snille, aktive, fargerike Katrin! Det ligger noe til deg på min blogg, men du må hente det selv...