torsdag 19 november 2009

Hur gör man en snygg brun vante?

För några år sedan skulle jag göra 20 pulsvärmare och vantar. Eftersom jag har så himla svårt för att sticka 20 likadana - det är näst intill omöjligt så valde jag att göra 10 pulsvärmare och 10 torgvantar i olika färger efter en färgskala och med olika mönster av ränder och moucher. Problem uppstår när jag kommer till brunt! Jag gillar inte brunt - jag menar jag gillar verkligen inte brunt. Det är en tråkig färg. Men jag hade ett mörkt brunt garn hemma, var nu det kom ifrån. Och jag tänkte -utmaning gör nu något snyggt och roligt av detta mörkbruna garn. Och med grön, turkos, blå, rosa, röd och orange rand så blev jag till min egen förvåning så förtjust i resultatet att jag lade vantarna i en hög för mig. Och stickade en basker till. Så här ser hon ut Vega basker och vante.

Jag måste också erkänna att jag varit på jakt och hittat ett nästan lika samma mörkbrunt garn för att kunna sticka en Vega halsvärmare som komplement till. Jag har dessutom en brun jacka - ja jag har verkligen inte köpt den själv, men jag har svårt att slänga en hel och nästan ny jacka som jag fått trots att den är brun. Men nu känner jag mig lite tuff och nästan snygg i mitt bruna kit. Så kan det vara.
Dessutom har Vega basker nu också genom en beställning blivit Blå och då ser hon ut så här.


Från måndag 23november finns jag på julmarknad i Nordstan, Göteborg medmin stickade design. Bland annat halsvärmare och stora och då menar jag stora mössor, som jag stickat i tjockt garn och i mohairgarn som bara låg och skräpade i garnlagret för jag gillar egentligen inte att sticka med tjockt garn och stora stickor. S och L skrattade gott när de provade de stora mössorna på sin små huvuden - men jag tycker att de blir fina. Så det så.

1 kommentar:

nikolina sa...

Hejsan, sitter och spanar på hur otroligt duktig du är på att sticka, själv är jag född med tummen rätt i hand så jag undrade hur mycket du tar för en poncho?

MVH
Nikolina
burwall_nikolina@hotmail.com