söndag 26 augusti 2012

Stickat och vävt i Mariestad

För andra gången på kort tid åker jag till Mariestad. En stad som jag tidigare aldrig varit i trots att där bor två mycket goda vänner. Anledningen är skam till sägandes inte mina vänner, trots att det har varit underbart och jättetrevligt att träffa dem, utan det faktum att jag varit en av flera utställare på en utställning på Vadsbo museum. En utställningsom varit hela sommaren och som tog slut idag.
 

 
 
Där visade jag dessa två vävar och det var väldigt kul och tillfredställande för jag väver ju inte så mycket nu. Det blir mest stickat.

 
Till utställningen som hette Hemslöjd hjärta Mexico stickade jag Manuela, två trekantssjalar i tunt 1-tr vävullgarn som blivit över vid vävningen. Jag måste göra slut på allt garn jag har och utmanar ständigt mig själv att hitta på något spännande och fint av det material jag har i mitt stor lager.

 
En sjal stickade jag nerifrån med början på tre m och den andra stickade jag uppifrån med början på 365 m. Båda i rätstickning på stickor 3.
 
Mina goda vänner då. Jo min tonårskompis från de ljuva åren träffade jag när jag lämnade in mina grejer. Det var fantastiskt trevligt.
Och min kompis från studie- och småbarnsåren träffar jag i morgon när jag ska hämta mina grejer.
 
Vi är alla numera tanter 60+ men det är det ingen som tror, allra minst vi själva.

Inga kommentarer: