tisdag 15 april 2008

Städning och stickning

Det har inte blivit så mycket stickat under den här perioden. Men om det inte är världsrekord så är det i alla fall nytt personligt rekord. Min deklaration är klar :-) med bokslutsunderlag och momsredvisning och NE-blankett och INK1-blankett. Hurra! Dessutom har jag städat. Då och då inser jag att det inte räcker med att snabbt damsuga mattan i vardagsrummet för att det ska vara städat och fint. Men det är det nu. Det braiga med att städa är att det går att tänka under tiden så nu är "installationen" som ska visas den 31/5 och 1/6 klar. Alltså färdigtänkt.

Så här blir det. Dagny och Edit är huvudpersoner. Dagny ska ha spetsvolanger och Edit instickade pärlor. Alma, Älva, Bella, Annika och Anneli är klara redan och Gladys är nästan färdig. Ett problem har uppstått med Gladys vars bottengarn ju var rosa överblivet garn. Nu bekräftas den misstanke jag haft att garnet inte räcker. Jag har stickat både fram- och bakstycket och garnet räcker till ärmhålet men knappast hela vägen. Jag funderar på om jag ska chansa (djup ringning t. ex.) eller om jag ska ta ett annat garn efter ärmhålet. jag har ett ännu ljusare rosa som jag inte gillar och skulle vilja bli av med eller om jag ska köpa till. Denna gång är garnet relativit nytt och finns att få tag i. Att det inte blir samma färgbad gör inget eftersom Gladys har så många ränder. Vi får se hur det blir.

Ytterligare två klänningar hoppas jag att hinna sticka nämligen Florence i grått med blommor runt höften. Det får bli flera grå nyanser från mörkt över till ljusare. Det ljusaste är helt nyinköpt men de mörkare har funnits 1 respektive 5 år. Och Hedda i alla gröna färger du kan tänka dig med stickade fransar. Grönt tror jag blir en stor färg i höst. Till sist förstås de två små barnalmorna. Jag har stickat volangerna till den ena och börjat på den andra. Jobbar också på spetsmönstret till Dagny.

Förresten så tänker man bra när man stickar också.

2 kommentarer:

OttoPippi sa...

Man måste göra annat ibland... tyvärr!! Men så skönt att få städat och deklarerat!!! Härligt!!! Och att tänka klart är ju steg A, fas 1 eller kalla det vad du vill i skapandeprocessen och nog så viktig!! Det är jobba det med!! Låter dessutom som om det blir sktibra!!!

Mange sa...

Ha ha ha. Otroligt roligt. "Då och då inser jag att det inte räcker med att snabbt damsuga mattan i vardagsrummet..."

Jag förstår var din dotter får sin humor ifrån.