tisdag 14 oktober 2008

Vardagsblommor till Florence

Alla de klänningar jag stickade i våras och som jag så sakteliga presenterar här var ju tänkta att visas upp tillsammans under installationen "Bröllopet". de skulle alla vara användbara festklänningar. Vackra , roliga, tuffa och romantiska. Alla i enkel modell som ett långt linne men med färger och dekorationer som gjorde dem unika och för fest. Men när jag kom till Florence så blev det stopp. Florence skulle egentilgen ha en rad stickade blommor runt höften och runt halsen. Vi hade livliga diskutioner Florence och jag för hon vägrade på det allra bestämdaste. Inga blommor, pärlor eller annat krimskrams!Så det så! Florence är en mycket vardaglig tjej - hos henne är det det praktiska som är det vackra. Jag fick ge mig. Florence fick sin enkla grårandiga klänning utan någon dekoration och ett enkelt praktiska halsband utan minsta lilla pärla -men visst är det en underbar knapp :-)
Eftersom jag redan låtit henne börja bestämma så fick hon fortsätta och då blev det en enfärgad tubmössa som inte är en tub utan är ihopstickad i toppen. men lång är den och den kan varieras och bäras på olika sätt. Till det oglamorösa torgvantar med randig mudd och jätteroliga randiga knäskydd. Ja, de kan förstås användas som vanliga benvärmare men både Florence och jag tycker att det är mycket tuffare att dra upp dem över knäna så att det ser ut som pants som tittar fram under klänningen. Kanske är det praktiskt också, det vet i så fall Florence.2 kommentarer:

OttoPippi sa...

I all sin enkelhet har Florence ändå enormt kundtycke!! De kan liksom inte låta bli att ge henne komplimanger och till och med småtafsa lite på henne. "Talla" på henne som man säger i Göteborg :-)

Mange sa...

Florence kommer nog välja sin köpare, så bestämd som hon verkar. Det ska bara till att han/hon går förbi, och Florence får syn på henne.

Härliga texter!