tisdag 30 augusti 2011

Idun måste förstås ha en stickad mössa

Mina glada randiga Idun-klänningar i tunt bomullsgarn kan behöva en lugn avslutning uppe på knoppen tycker jag. Det vill säga tycker jag nu. Min första idé var att Iduns basker skulle ha en liten garntofs mitt uppe på skulten. Sen fick jag den briljanta idéen att baskern skulle ha en stickad blomma på samma plats istället. Jag har faktiskt stickat blommor till dess fyra. Men när mössan var monterad och ihop sydd så såg jag att den var god nog i sig själv. Så Idun har en enfärgad basker med en randig kant som tar upp färgerna från klänningen.
Den resårstickade kanten är stickad i det tunna bomullsgarnet och den är dubbelvikt. Själva baskerdelen är stickad med dubbelt garn.


Jag har ännu ingen svart Idun-klänning men vad är det som säger att man inte kan börja med mössan. Om det någonsin blir en svart Idun stor skrivet i stjärnorna för nu ska jag sticka Harriette basker med en liten garntofs på skulten. Inga goda idéer får förfaras.
2 kommentarer:

OttoPippi sa...

Och dem har du sååå många av... dina goda idéer!! Mössorna är super, och kommer att göra sig så snygga till klänningarna. Eller typ till allt. För mössor kan man ha. Jämt tycker jag. (För jag har feschligt, lockigt hår...)

Nu kräks katten! Måste gå!

Kram!

re.do sa...

Wow, vilka underbara kläder du gör!