onsdag 20 januari 2010

19 halsvärmare och 3 mössor

Just nu har jag en utställning med namnet "Färgstarka Inspirationer" på Vävkompaniet i Borås och dessutom deltar jag i "Stickat på catwalken" på Möllegården Kultur i Åkarp. Det betyder att jag har väldigt lite av min design hemma i lager för tillfället. Som tur är så var jag produktiv de sista månaderna före jul och stickade faktiskt 19 olika modeller av halsvärmare och varje modell i tre exemplar i olika färger och ibland i olika material. Dessutom 14 mössor i 3 nästan lika modeller. Allt detta var med på julmarknad i Nordstan tillsammans med lite äldre design och några riktigt gamla men som ända var fräscha och gångbara.
Vad jag däremot inte hann med då, och inte heller nu efter jul då jag idogt stickat på Katinka som hänger i Borås, är att fotografera dessa halsar och mössor på modell.


Det blir lite löjligt att visa alla så jag har valt ut Magnhild är ovan som är stickad i dubbla skikt i olika garn. Det inre i torrt, slätt garn sitter tätt om halsen och det yttre i fantasigarn hänger lösare. Knäpper gör man fram - eller bak -eller på sidan.
På bilden nedan visar jag Sabine som består av 7 band mot en knäppslå. Sabine knäpps bak. Knäpper man alla knapparna sitter hon tätt och varje band ligger till hälften över det som är före om det går att förstå. Riktigt varmt b lir det i alla fall. Om man däremot bara knäpper den översta knappen så ligger banden som ett mångradigt halsband och värmer så där lite lagom.


Mössorna är alla stora vida pösiga. Eira bara med rullkant och de andra - Eila med kort resårkant och Heidi med lång resårkant.


Mer bilder finns på min hemsida.