torsdag 21 januari 2010

Jag har köpt en orange basker

Nej, jag har inte gjort det - men så sa min kära syster och beställde glatt och impulsivt hals- puls och benvärmare till sin basker. Jag hade då gjort min kollektion nya halsvärmare, som jag redan berättat om. Min kära syster blev så förtjust i halsvärmare Tess Orange att hon la beslag på den och ville ha långa torgvantar och knälånga benvärmare som passade till. Tess hals är rätstickad i tjockt och så hög att den går att dra upp över huvudet. Dubbelvikt ligger den snyggt och ledigt runt halsen.Tess Vantar och Ben fick bli smalrandiga och resårstickade i tunnare garn men i samma färgställning. I morgon åker jag till Värmland och levererar dem till min kära syster.
Med på resan följer dotter och dotterdöttrar. Varierad matsäck och flera nya och "nya", hemliga sysselsättningsattiraljer är nedpackade för att två 3½-åringar ska klara av den fyra timmar långa resan med ett tågbyte. Kul ska det bli i alla fall. Och i Värmland väntar mormorsmor med broccolipaj och "leta paket med lappar".

Förresten här är de andra Tess - Tess Röd och Tess Blå - alla stickade i tjockt garn av olika kvaliteter och märken. Jag hade nämligen en hel hylla tjockt garn som nu är nästan tom.