lördag 25 september 2010

Bella är en utmaning

För några år sedan hade jag en beställning där jag fick rätt så mycket beige bomullsgarn över. Beige är inte min färg kan jag säga. Det var dessutom ett torrt och glanslöst garn som verkligen inte såg roligt ut.
Vad skulle jag göra? Jag, som sparar på alla garnstumpar över 10 cm, kan inte slänga iväg ett garn ens när det är dubbeltråkigt. Det fick bli en utmaning. Gör något fint och kul av detta garn!!Efter lite tankemöda så blev det Bella. Eftersom garnet var så glanslöst så ville jag kombinera med något som var lite blankt. Det fick bli merceriserat bomullsgarn. För att ytterligare höja glansfaktorn så la jag till glaspärlor. Vad hade jag hemma - jo minsann pärlor och garn i grönt, blått, rött och orange. Bara en av färg räckte inte utan det blev till slut alla fyra fast jag inte tänkte det från början.
De fyra färgerna ficka kanta varsin bred volang. Volangerna stickades på en slät klänning med en rad glaspärlor i samma färg.

Så blev ett tråkigt, glanslöst garn en riktig fin klänning. Pannband, halsband, armband och vristsmycke räckte också garnet till men jag fick designa efter hur många pärlor som var kvar. 1 orange pärla blev över.
För övrigt har det regnat i stort sett hela dagen och jag har med stor iver fullföljt mitt stor- och finstädningsschema - fyra städschemabitar klara idag utan några stora överraskningar för mig. Men mina barnbarns leksakshylla känner de nog inte riktigt igen. En stor kasse till det nystädade förrådet och en liten till soporna har gjort underverk.
Jag har stickat på tröjan som min lilla gulliga man fortfarande väntar på. Den krångliga småmönstrade bilden på bakstycket är nu klar. Det jag annars har på gång är Malenas riktiga benvärmare och en beställningsmössa. Om jag kommer med på utställningen Tusen och en midvinterfest så ska jag fortsätta sticka mina sagosjalar.

1 kommentar:

Birgitta sa...

Vad roligt att du tittat in hos mej. så jag hittade till din färgstarka blogg.
Kram birgitta