torsdag 16 september 2010

Prickig poncho, barnbarn och tandläkare

I går hade jag lovat vara barnbarnvakt. Redan klockan 8 skulle jag vara på plats för att leka och spela spel med halsflussjuk men penicillinpigg fyraåring. Vi hade en jätte fin dag för fyraåringen och jag har sedan ute och köpte choklad, åkte spårvagn, plingade så att spårvagnen stannade, träffade kusin som skulle ut och resa, lekte på en för fyraåringen ny lekplats, åt en sen lunch på mammans kusins nya restaurang - tillsammans med mamman.

På kvällen skulle mamman och pappan bort så då barbarnvaktade jag fyraåringen och hennes friska syster. Jättesnällt gick de och lade sig i rätt tid. De kan nämligen klockan. Medan trött mormor slötittade på TV och kollade upp sin todo-lista somnade barnen.

När mamman kom hem och tittade till sina sovande fyraåringar hittade hon stora hårtofsar vid sängarna. Innan de så sött somnade hade klippt sig i håret. Nästa måndag ska jag vara barnbarnvakt igen!!

Det kanske är bäst att jag ägnar mig påt det jag kan. Jag kan sticka. I påskas när jag satt på designmarknad i Nordstan och pratade min systerdotter så fick jag denna fantastiska idé. Jag ska sticka en prickig poncho. Och så blev det Tindra i brunt garn som inte räckte till hela ponchon utan jag fick hitta på att göra ett ok i beige med mindre prickar. Väldigt lyckat tycker jag själv som har svårt för både brunt och beige och därför måste utmana mig med just det. Prickar i 27 olika färger gjorde det möjligt.Jag hade också turen att hitta ett mjukt brunt garn i nästan samma nyans så att Tindra kunde få ett kit bestående av basker, krage, torgvantar och vristsmycke.Tindra är med på utställningen i Ystad.
Idag kom jag på att jag glömt barnbarnets namnsdag.
Och så har min tandläkare påbörjat ett stort arbete som innefattar tre av mina tänder.

3 kommentarer:

OttoPippi sa...

:-) :-) :-)

Snällt att du inte nämnde mitt utbott.... Alla flygande pottor i köket... Det efterföljande toalettpappret (som så snällt landade där det skulle)... Mina förlåt... Eller vänta nu. Kan inte typ alla läsa det här? :-) :-)

Älskar din prickiga kollektion förretsen. Puss!

OttoPippi sa...

pssst. glömde också namnsdagen. såg när du hade gått. tur att hon fick choklad...

Katrin sa...

Jag sparar något till mina memoarer: Mitt liv som mor och mormor.