fredag 13 februari 2009

Gamla mössor i många färger

I dag är det nästan bara gamla 60- och 70-talsmössor och jag börjar väldigt enkelt med Frida som är en enfärgad slätstickad bomullsmössa. Hon ser väl inte så mycket ut för världen men som alla andra är hon ändå speciell. Hon hör till en serie randiga jumprar med så kallad farfarsknäppning. Så hette det i alla fall då. Frida har också visats på museum - så det så.


Som en tårta är Frideborg. Hon är alldeles ensam i sitt slag och har bara några år på nacken.

Resten av mössorna är som sagt gamla och Gerd är dessutom stickad i ett gammalmodigt garn - ljusvekegarn. Det var himla poppis ett tag och fanns i många färger. Det finns en blå Gerd också men jag bryr mig inte om att visa upp henne.

Däremot kan jag inte låta bli att visa flera olika färgkombinationer av Gerda. Den blå är originalet stickad på 60-talet till en speciell mörkblå kappa. Men visst blir hon fin i de andra varianterna.
Grön till exempel eller röd. Inte så originellt kanske men rätt så kul och rena nostalgitrippen för mig.


Även denna gamla mössa tar mig tillbaka i tiden. Detta är tidigt 70-tal. Gisela är stickad i mohairgarn som var oerhört inne och som gick att få i starka färger. För mig håller det än idag men jag gillar ju starka färger både nu och då.

Jag hoppas att du inte är alltför trött på mössor. Det kommer fler några dagar till.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg liker jo også sterke farger, så dette var morsomt! Gleder meg til resten!

blomman sa...

Vilken färgfrossa. Vad glad man blir!