måndag 16 februari 2009

Mössor en dag försenat

Gårdagen gick utan att jag hann med att blogga mössor som jag tänkt. Jag hälsade på min dotter och vi pratade om kommande marknader som vi ska delta i tillsammans. Men jag fortsätter idag istället med fem nya mössor.
Först ut blir romantiska Julia som är en liten basker i vitt, grönt och rosa med tillhörande krage, pulsvärmare och vristprydnader. Julia är nästan helt täckt av instickade moucher.


Desto enklare är Maria. Bara slätstickning i stora olika blå fält. Det enkla kan bli nog så snyggt och det är nog så svårt att begränsa sin design och inte blomma ut åt alla möjliga håll. Maria hann bara bli en basker som såldes direkt därför den lite taffliga bilden.


Moucher en gång till. Jag tycker att det blir så fint och återkommer ofta till denna stickteknik trots att den är lite omständlig och tar lång tid (eller kanske just därför). Detta är Marion i fyra lite annorlunda delar; delar pannband, halsvärmare, pulsvärmare och sockor.

Det sys inte så tydligt på bilden men de instickade ränderna på Marit mössa och Marit vante har instickade glaspärlor i samma färg som randen.

Sista mössan idag är ett pannband limegrönt rosa blommor. Nadine är minst lika romantisk som Julia. Till pannbandet hör ett halsband och armprydnader. De är gjorda för att bäras runt handlederna men eftersom de är resårstickade så är de töjbara och kan även bäras runt överarmen på ena eller båda armarna. Eller för den delen runt vristen. Det är bara att välja.

I morgon kommer de fem sista mössorna i min parad och efter det så blir det två alldesles speciella kit också med mössor men sen dröjer det innan jag pratar om mössor. Jag ska inte lova för mycket för det blir en hel del mössor som hör till ponchos och klänningar som jag kommer att visa. Men mössan har i alla fall inte huvudrollen.


1 kommentar:

Pia..... sa...

Hej...vilka häftiga kläder..säger jag som nästan alltid går klädd i svart:)..blev lite nyfiken ..man sitter och surfar runt och till slut vet man inte vart man är..nu är jag här och varför..jo..tycktes mej känna igen en modell..tror hon är en barnomsorgare i min lilla stad:)..västvärmland...nu kikar jag vidare..hej..PIA