tisdag 17 februari 2009

Nu avslutas mössparaden

Här kommer nu de sista mössorna i den långa rad som jag ville visa upp. Många moucher, som är en favoritteknik, blir det. Som i Sigbritt som finns i vitt med blått och i vinrött med rött. Sigbritt har rader av moucher på en rättickad botten.


Planer på att sticka ett kit av vantar, halsduk och benvärmare till Sigbritt den röda fanns och finns väl fortfarande. Det blir i så fall till hösten.

Ingen planering att utöka Siv finns och har aldrig funnits. Siv kom till bara för att bli av med det gamla brunröda garnet. Jag är inte speciellt förtjust i Siv, det är inte mina färger. Men jag gillar idéen med flärparna.

Den röda färgskalan använder jag däremot ofta. Här i en lugn variant som är nästan enfärgad. Tove är ett smalt pannband med knappar bak, som också kan användas runt halsen om man hellre vill det.


Hela kitet Tyra är en favorit - inte bara hos mig. Just nu håller jag på att fästa trådarna i en beställning på mössa och vantarna. Och det är inte första gången.

Brunt och beige är färger som jag har svårt för. Jag tycker att de är tråkiga. Men då och då får jag för mig att jag ska utmana mig och sticka något som jag gillar i tråkiga färger. Jag är så nöjd med Vega att jag har lagt beslag på henne för mig själv. Och känner mig snygg i. Får jag bara tag i liknande brunt bottengarn så kommer det att bli halsvärmare och benvärmare också. Du ser väl att det är en brun mössa?

Så slutade min mössparad. I morgon kommer jag också att visa huvudbonader men i ett annat sammanhang. Men sen ska jag variera mig lite mer. Du kan se alla mina mössor på min hemsida.

2 kommentarer:

Solveig Lövendahl sa...

Direkt när jag kom hit såg jag Siv och tänkte: "Å vilka fina färger!" Vi har nog inte riktigt samma färgsmak (jag minns att du inte gillade mitt favorittyg i brunt och orange som jag bytte till mig från din dotter). Fast vi verkar överens om att beige är trist i alla fall. Och att din "bruna" mössa är fin. :) :)

Stubbetufsa sa...

Pussig det der hva vi liker av farge! Jeg hadde stuen og enkelte klesplagg i orange/brunt/gult på 68/70tallet! Ung og moteriktig! Poenget er at jeg kledte ikke orange, og nå tåler jeg det ikke! Men jeg ser at mange liker det, så vi får tåle det.
Men utenom den orange, liker jeg luene dine!