onsdag 11 februari 2009

Mera mössor

Tredje delen i min mössparad börjar med ett färskt kit som heter Carina. Det vill säga vantarna är något år gamla men jag tyckte så mycket om dem att jag sparade garnerna på ett speciellt ställe för att komplettera med en mössa. att det sedan tog flera år innan det blev av är en annan historia - så kan det bli. I alla fall i höstas stickade jag mössan och märkte då att garnet räckte även till halsvärmare. Bottengarnet är ett reafynd som inte finns längre.
Resterande fyra av dagen mössor är stickade 2007. Jag börjar med att visa Dorotea som nästan är en hatt med lite klock och en stor blomma i många färger. Dorotea är stickad i ett tjockare garn än alla andra.


Både Dorotea här ovan och Ebba här nere stickade till en speciell utställning och blev sålda direkt så jag har inga bättre bilder på dem än precis som de hängde ust där. Det är nästan alltid så att jag stickar in i det sista och hinner inte alltid med den dokumentation som jag egentligen vill göra.


Erika däremot visar jag här i version 2.0. Jag har en version 1.0 med helt andra pulsvärmare och en version 3.0 som ser helt annorlunda ut och som jag visat tillsammans med Erika poncho.
Erika består av en liten basker, tre smala halsdukar, puls- och benvärmare.

Som avslutning i dag ytterligare en basker - Evelina i vitt och åtta olika lila nyanser. Evelina har fått en rolig effekt genom att jag stickat det vita tunnare garnet i rätstickning och att de lila slätstickade partierna är stickade med ett tjockare garn.