måndag 12 augusti 2013

Sommarkollektionen 7

Det allra sista av sommarkollektionen - sjalen Edie som hängt med ett par år men som verkligen blommat ut i år. Edie är stickad på maskinen i Vävlin 16/2 och har en virkad kant i ena sidan. Garnet kan vara lite stelt i början men blir så mjukt och härligt när man använt sjalen ett tag. Och det finns i så många goa färger. Jag tvättar min Edie för hand men garnet tål att tvättas i maskin.


 
Dessa 15 Edie är nya, pressade och fotograferade i dag. Jag har stickat dem till Upmarket konsthantverksmarkand i Trädgårdsföreningen nu till helgen 16-18 augusti. Eftersom min garnleverantör inte funkar i juli så har jag fått blanda och ge av det som fanns kvar. Men det som är så bra med Edie är att hon blir så läcker hur jag än gör.
 

 
Ska man vara riktigt noga och hålla sig till sanningen och det ska man ju, så har jag faktiskt stickat ytterligare en ny men hon såldes och försvann fortare än kvickt utan både press och kant.
 
 
Tidigare i år så har jag stickat alla dessa på bilderna här och någon här och där finns kvar.
 


 
 
 
När du har en Edie bär du förstås henne precis som du vill. Jag väljer att vira henne flera varv runt halsen.

 
 
eller bara ett varv med långa hängande snibbar. Alltid med trekanten fram men jag har också sett kunder som lägger henne om axlarna med trekanten bak. Går bra vilket som.


 
 
Just nu funderar jag på hur Edie ska presenteras under Upmarket. Så här fint var det de sista dagarna i Nordstan då jag helt enkelt hängde upp henne på ribborna i taket.
 
 
 
 
 
Den som kommer till Trädgårdsföreningen i helgen får se.

1 kommentar:

henrietteo sa...

så fina! Jag kommer och tittar på Upmarket!