onsdag 18 februari 2009

FAIR FASHION? del 1

I dag öppnar utställningen Fair fashion? på Nordiska museet i Stockholm som presenterar utställningen så här:
"Hur påverkas världen av det du har på dig? Hur kan du kombinera din shopping med en hållbar utveckling? Utställningen Fair Fashion? visar att det inte är bara catwalken det trampas på i modeindustrin. ..... I utställningen Fair Fashion? möter du både textilproduktionens baksidor och konkreta förslag på hur du kan förändra till det bättre. Du får inblick i kläders livscykel, från produktion till användning och förbrukning. Begreppen kring ekologisk märkning av textilier reds ut och du får en bild av vad som är tillgängligt på marknaden idag. "

Jag har blivit inbjuden att delta och har skickat in två team stickat med återvunnet garn.
Team Karin består av en mössa som också kan bli en basker, halsvärmare, torgvantar och nästan knähöga benvärmare. Svart bottenfärg med häftiga gröna och lila moucher som mönster.
Som bottenfärg har jag använt ett svart mycket tunt ullgarn, införskaffat av min moster i mitten av 50-talet. Hon hade tänkt att använda garnet som bakgrund i ett broderat draperi som skulle bli rumsavdelare i familjens omoderna etta. Men strax efteråt fick de möjlighet att hyra en modern trea och något draperi blev det aldrig. Vid en vindsröjning på 80-talet dök garnet upp och hamnade i min ägo. Där har det legat i mitt garnlager tills nu. Jag fick börja med att nysta försiktigt för det hade klistrat ihop sig lite. Jag stickade med dubbelt garn för att få en lagom kvalitet till stickor 3½.
De gröna garnerna härstammar från 70-talet då de en kort stund var en tröja till min dotter. Det var ett sticksigt garn så tröjan var aldrig populär. Jag försökte fordra den med ett bomullstyg men det blev bara klumpigt. Så den tröjan repades upp.
De lila garnerna är också upprepade barntröjor. Det var min tvillingbarnbarn som fick varsin lila mjuk babytröja. En lite mörkare och en lite ljusare. Jättefina. Det var bara det att de månader som tröjorna skulle ha passat var de varmaste på åratal så de tröjorna blev inte heller använda.
Jag har också använt ett natursvart ullgarn, som var rest efter ett par stickade strumpor, till ränder på halsvärmaren. Det berodde på att det svarta garnet inte räckte.
Knappar kommer från en 80-talsblus och skorna är second hand.I morgon kommer Fair Fashion? del två då jag berättar om team Lisbet. Utställningen pågår till den 23 augusti.

2 kommentarer:

lin sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

肉羹麵Jason sa...

That's actually really cool!亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,
三級片,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,成人圖片區